6 Ocak 2009 Salı

SUÇLUSUNUZ !....
From: galipbaran@ttmail.comTo: mayda.mm@gmail.comCC: gercek.demokrat@hotmail.com; turkcelilmeister@gmail.comSubject: Re: {Demokratız-biz}, SUÇLUSUNUZ! / Yusuf Nazım, Evrensel, 6 Ocak 2009Date: Tue, 6 Jan 2009 11:56:05 +0200
***
Ya siz, sayın Mayda ?
Saydıklarınız dışında suçlu yok mu bu dünyada.
Örneğin siz?
Melek değilseniz eğer, siz de onlardan birisiniz.
Öyleyse, "suçlusunuz" değil, "suçluyuz" ya da "hepimiz suçluyuz" demeniz gerekmez miydi?
Bu "Benciller Dünyası" nda yaşayan "en suçsuz varlık" bile, bencil varlıkların yaptıklarını, diğer deyişle, saydığınız kötülükleri yapanları seyrettiği, bu konuda bir sorumluluk duymadığı için suçludur.
İsterseniz bu konuda Sartre'a kulak verelim: Sartre; sorumluluğu özgürlüğün zorunlu sonucu saymıştır. "İnsan özgürlüğe mahkum olduğundan ötürüdür ki sınırsızca sorumludur" ; " hem de öylesine sorumludur ki sadece kendinden değil, tüm dünyadan sorumludur" demiştir. (Felsefe Sözlüğü/Orhan Hançerlioğlu/ Remzi Kitabevi)
Sayın Mayda,
Yazdıklarım, Sartre'den ya da farklı kaynaklardan edindiğim "kitabi bilgi"nin değil,yıllardır devam eden, sonunda "Bilinç Üniversitesi"ni kurmamıza yol açan "okul dışı eğitim çalışmalarımızda edindiğim "tecrübü bilgi"den kaynaklanmaktadır.
Saygılarımla. Baran Galip Baran
// Referans: http://www.bilinc-universitesi.blogspot.com/
***
----- Original Message -----
From:
Mustafa MAYDA
Sent: Tuesday, January 06, 2009 10:49 AM
Subject: {Demokratız-biz}, SUÇLUSUNUZ! / Yusuf Nazım, Evrensel, 6 Ocak 2009
Yusuf Nazım/Evrensel, 6 Ocak 2009
SUÇLUSUNUZ!
*Yıl 1949, CHP hükümeti (Başbakan İsmet İnönü) :
Türkiye İsrail`i tanıyan ilk Müslüman ülke oldu. İnönü, İsrail Devleti'nin bölgede huzur ve barışın tesisinde önemli rol oynayacağını söyledi.
*Yıl 1958, DP hükümeti (Başbakan Adnan Menderes) :
Türkiye, İsrail ve İran arasında Trident adı verilen gizli askeri ve istihbarat işbirliği anlaşması imzalandı.
*31 Mart 1994, DYP-SHP hükümeti (Başbakan Tansu Çiller, B.Yard.Erdal İnönü):
Türkiye-İsrail Güvenlik
Gizlilik Anlaşması imzalandı.
*23 Şubat 1996, DYP-CHP hükümeti (Başbakan Tansu Çiller, B.Yrd. Deniz Baykal): Türkiye-İsrail arasında
Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması imzalandı.
*28 Ağustos 1996, RP-DYP hükümeti (Başbakan N.Erbakan, B.Yrd.Tansu Çiller) :
Türkiye-İsrail arasında
Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması imzalandı.
*Yıl 2000, DSP-ANAP-MHP hükümeti (Başbakan B.Ecevit, B.Yrd.M.Yılmaz, D.Bahçeli) :
MHP'li Milli Savunma Bakanı Sebahattin
Çakmakoğlu, İsrail'le bugüne kadar yapılan 13 anlaşmanın tamamının gizlilik dereceli anlaşmalar olmasından dolayı TBMM`nin onayına sunulmamıştır, içeriklerini açıklayamam dedi.
*1 Mart 2005, AKP hükümeti (Başbakan R.Tayyip Erdoğan) :
Abdullah Gül'ün ardından R.Tayip Erdoğan da İsrail'e giderek, Beyrut Kasabı lakaplı Şaron'la görüştü. Filistin yararına gerçekleştirildiği açıklanan bu görüşmenin ardından Şaron ile Erdoğan arasında kırmızı telefon hattı kuruldu ve 60'a yakın ikili anlaşmaya imza atıldı.
*27 Aralık 2008, Filistin Gazze Şeridi:
İsrail Gazze'yi günlerce sürecek füze yağmuruna tuttu. Saldırıda, yüzlerce çocuk, kadın ve sivil insan öldü. Denizden ve karadan da süren saldırılarda, Filistin halkı tarihinin en büyük trajedilerinden birini daha yaşarken, gidecek yeri olmayan insanlar, evlerinde ölümü bekliyorlar…
*İsrailli Kadın bakan, Gazze'de insani yardıma gerek yok dedi!
SUÇLUSUNUZ!
İktidar olur olmaz koşar adım İsrail Dostluk Grubu'nu kuranlar; İktidar-muhalefet ayırt etmeksizin, İsrail devletiyle dostluğu canla, başla savunan milletvekilleri; ortak çıkarlarının nereden geçtiğini iyi bilenler; İsrail dalkavukluğu yapan bütün vekiller, kan ortakçıları; suçlusunuz!
*AB, İsrail harekatının, saldırı amaçlı değil, savunma amaçlı olduğunu söyledi.
SUÇLUSUNUZ!
*AB'ne girmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalışan bütün siyaset bezirganları;
Yıllar yıllar AB demokrasisinin peşinde koşan politikacılar; Avrupa Demokrasisi şakşakçıları, Batı hayranları; hepiniz suçlusunuz!
*ABD, İsrail'in kendini savunduğunu açıkladı!
SUÇLUSUNUZ!
*Dünyanın en vahşi, en ırkçı, an kara rejiminin hayranı olmaya özenen, küçük Amerika olma hayalleriyle yanıp tutuşan bilcümle yöneticiler; bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce insanını kaybeden bir ülkenin topraklarını Amerikan uçakları, topu, tüfeği ve donanması için bir üs olarak kullanılmasına izin vererek egemenlik hakkını beş paraya satan devlet başkanları ve yöneticileri; suçlusunuz! *Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in orantısız güç kullandığını söylediler!
SUÇLUSUNUZ!
* İşgalci bir devletin saldırılarından birkaç gün önce, kana doymayan bir devletin başbakanının kanlı ellerini sıktığınız; bu hareketinizle hem onların 40 yıllık işgalini meşrulaştırdığınız, hem de yeni saldırılar için onlara güç verdiğiniz için sizler de suçlusunuz! Tıpkı sizin öncelleriniz gibi; gırtlağınıza kadar suçlusunuz!
*Her konuda konuşmayı ihmal etmeyen askeri cenah suskun, hiçbir açıklama yapmıyor!
ÇÜNKÜ SUÇLUSUNUZ!
*Anayasaya aykırı bir biçimde, Meclisin onayını almadan İsrail'le gizli ikili anlaşmalar yapanlar; Türkiye'deki askeri üslerde İsrail jetleri ve pilotlarının eğitimini sağlayarak, Cenin'de, Gazze'de, Batı Şeria'da insanların ilkel sürüler gibi, yığınlar halinde katledilmesini sağlayanlar; ihalelerde rüşvetlerle, komisyonlarla pay alan, emekliliklerinde silah tüccarlarının şirketlerinde, holdinglerde köşe kapan generaller, çok yıldızlı paşalar, darbeciler ve darbe destekçileri; bu katliamlarda sizlerin de rolü var;suçlusunuz!
SUÇLUSUNUZ!
*Tırnaklarınızda, Gazze'de parçalanan cesetlerin, etleri lime lime dökülen çocukların, bedenleri bölük pörçük olmuş bebeklerin kanları var; demeçlerinizle, bültenlerinizle, eğitimlerinizle oluk oluk akıttığınız kanın, sizin de hayatlarınıza sinmiş hiç gitmeyecek kokusu var; bu yüzden suçlusunuz!
*Bütün bir dünya karşısında suçlusunuz!
Hayalleri çalınmış genç kızlar ve delikanlılar; bedenleri kan revan içine kalmış, parça parça savrulmuş 3 yaşında, 4 yaşında, 5 yaşında vucutlar; ana rahminde yepyeni ve taze bir umutla büyümüş, henüz doğmamış çocuklar karşısında suçlusunuz!
*Çocuklarının, lime lime dökülmüş bedenlerinden geriye kalanları, avuçlarıyla toplayan Filistin'in çilekeş kadınları karşısında suçlusunuz!
*Atom bombalarınızla, misket bombalarınızla, napalm bombalarınızla yakıp kavurduğunuz bu yeryüzü cennetinde, yeşermeyi unutmuş tohum, filiz veremeyen dal, asite bulanmış ormanlar karşısında; zehirlenen su, kirlenen hava, kuruyan toprak karşısında suçlusunuz!
*Bankalarınızla, şirketlerinizle, kredilerinizle, çekleriniz ve senetlerinizle kirlettiğiniz bir tarihin, insanlık ailesi karşısında suçlusunuz!--
Mustafa MAYDA // mayda.mm@gmail.com

Hiç yorum yok: