28 Ocak 2009 Çarşamba

Dr. Abdüllatif Şener
Eski (AKP) Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı; Yenioluşumhareketi Lideri

Sayın Şener,
Sayın Ruhat Mengi’nin 25. 01. 2009 günü Star Televizyonunda sizinle yapığı söyleşiyi dinledim…
Anladığıma göre, AKP’den istifa etmenize farklı siyaset anlayışınız neden oldu.
16 yıllık milletvekilliğiniz süresince meclise hakkınızda hiçbir dokunulmazlık dosyasının gelmediğini söylediniz.
Bu özelliğiniz sözü edilen farkın kanıtı olsa gerek… Arada, Ergenekon nedeniyle ülkenin çok tehlikeli bir ayrışmaya gittiğini de ifade ettiniz…
Sayın Şener,
Bizler, “ayrışma”nın daha kapsamlı bir boyutuna dikkat çekme çabası içindeyiz.
Bu boyut/sorun insanın özünde-yapısında var. “İklim değişikliği” bu sorunun kaçınılamayan sonucudur.
Erich Fromm “Sahip Olmak ve Olmak” adlı eserinde insanın “bencillik” ve “sencillik” olarak tanımladığı iki temel özelliğinden söz ediyor.
Bizler, aşağıda dile getireceğim çalışmalarda edindiğimiz birikimle, insanın, bencilce yaşam biçimiyle, “İklim değişikliği” olarak tanımlanan felakete yol açtığını ve ektiğini biçmekte olduğunu iddia ediyoruz.
“İklim değişikliği”nin durması için insanoğlunun bencilce yaşamaktan vaz geçmesi, sencilce bir yaşam biçimini tercih etmesi gerekmektedir.
Ozon tabakasının delinmesi, buzulların erimesi, yağmur ormanlarının tükenme noktasına gelmesi, v.b sorunlar ve savaşlar, bu bağlamda, bıçağın kemiğe dayandığının işaretleridir.
Ne var ki: İnsanoğlu “bencil bir varlık” olduğunu İDRAK edememektedir.
Aşılması gereken engel, çözülmesi gereken sorun budur.
Bizler, sözü edilen engeli aştık, “bencil varlık” olduğumuzu İDRAK etmeyi başardık.
Şöyle ki:
Çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, iş ahlakı, milli servet, imar ve her şeyi devletten bekleme gibi alanlarda yıllardır devam eden, “Okul dışı eğitim” olarak tanımladığımız, insanı, davranışlarını ve nedenlerini araştırdığımız, yaşam biçimimizde devrim sayılacak değişikliklere yol açan çalışmalarda “bilinç” kavramı üzerinde yoğunlaştık…
Buna göre:
(a) “Toplumsal sorumluluk bilinci” olarak tanımladığımız, “kamusal alana özel alanımız gibi sahip çıkma”yı öngören bir kavram geliştirdik.
(b) “Yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi”ni özümsedik.
(c) “Yasa bilinci” kavramını hayata geçirdik.
(d) Bazılarımız “yasa bağımlısı” olduk…
Sayın Şener,
Bizler, “yasa bağımlısı” sayısının yeterince artması (örneğin, 5-6 bin kişi için bir yasa bağımlısı gibi) durumunda, yaşanmakta olan yolsuzlukların radikal şekilde azalacağını ve pek çok sorunun çözüleceğini iddia ediyoruz.
Yaklaşık 20 yıldır devam eden çalışmalarımızın sonunda, konuyu, ürettiğimiz: “SORUN BENCİLLİK: ÇÖZÜM SENCİLLİK” şeklindeki bir sloganla özetledik…
Ne var ki, aynı çalışmalarda geliştirdiğimiz, insanoğlunu “sencil bir varlık” olmağa yönlendirecek projelerin önemini ne her şeyi devletten bekleyen sıradan insana, ne de her şey kendisinden beklenen siyaset/ hükümet erbabına anlatmayı/kabul ettirmeyi başaramadık.
İşte bu noktada yardıma ihtiyacımız var.
Sözü edilen çalışmalarda edindiğimiz “tecrübi bilgi”den yola çıkarak kurduğumuz “Bilinç Üniversitesi” nin Rektörü yok. Daha açık deyişle, size Rektörlük öneriyoruz.
Saygılarımızla.
Galip BARAN
Bilinçolog/Yasa Bağımlısı
Bilinç Üniversitesi
Turgutreis-BODRUM
WEB:
www. bilinc-universitesi.blogspot.com,
http://www.galipbaran.blogspot.com,
http://www.turkcelil.com,
http://www.internethaber.eu,
From: iletisim@yeniolusumhareketi.comSubject: RE: CEVAP BEKLİYORUM !..... FW: ABDÜLLATİF ŞENER'E MEKTUPDate: Tue, 27 Jan 2009 12:50:32 +0200
Sayın Baran,
Sayın Abdüllatif Şener bu hafta ofise uğramayacak. O sebeple geldiği zaman ileteceğiz mektubunuzu.
Saygılar, Site Editörü

Hiç yorum yok: