20 Mayıs 2008 Salı

HAYDİ YAŞLILAR GÖREVE !...

Sayın yurtsever,
Sözünü ettiğiniz yaşlılardan birisi de benim. Bu ülkenin bu hale gelişinden en başta en yaşlımız olmak üzere hepimiz sorumluyuz diyenlerdenim. Yaklaşık yirmi yıl önce başlattığımız, ne yazık ki, çoğu zaman tek başıma sürdürmek zorunda kaldığım "okul dışı eğitim" olarak tanımladığımız çalışmalarda edindiğim birikim gösterdi ki, en büyük yanlışımız, "ANDIMIZ" da yer alan "yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi"ni hazmedememiş, özümseyememiş oluşumuzdur.
Aynı çalışmaların ortaya koyduğu bir gerçek de şu oldu. Biz bencil bir toplumuz. Bu gerçek Ruhbilim Uzmanı sayın Ergün Arıkdal'ın "Evrensel İnsan" adlı kitabında (sayfa 222) - çok bencil bir milletiz biz- denilerek nedenleri de gösterilerek ifade edilmiştir.
Bencil bir insanın "yurdunu ve milletini özünden (kendisinden) değil, özü (kendisi ) kadar ble sevemeyeceğini söylemek kehanet saylmaz, sanırım.
Asıl söylemek istediğim şu: biz birkaç kişi, yurdu ve milleti özden çok sevmeyi öğrendik. Yaşam biçimimizde radikal değişikliklere yol açan bu başarıyı "okul dışı eğitim" çalışmalarımıza borçluyuz. "Darısı herkesin başına" diyoruz
Bizler, sözü edilen çalışmalrımızda "Bncillik Canavarı"nın, eşdeyişle "nefs"imizin kölesi olmaktan kurtulduk. Sencil varlıklar olma konusunda bir hayli yol aldık.
"İZİNDEYİZ" falan derken, bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını daha tarihin çöplüğüne gönderdik, ne yazık ki..
www. turcelil. com ve
http://www.galipbaran.com/ sitelerinden çalışmalarımızla ilgili bilgiye ulaşılabilir. Saygılarımızla
76 yılı geride bırakmış bir yaşlı:
Galip Baran
----- Original Message -----
From: Fahri Yurtsever
To: baldakituzum@yahoogroups.co.uk
Sent: Tuesday, May 20, 2008 1:29 AM
Subject: [baldakituzum] HAYDİ YAŞLILAR GÖREVE! Bu sorumluluk bizim.!

Hiç yorum yok: