29 Mayıs 2008 Perşembe

"BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ" SAHA ÇALIŞMALARI "FAALİYETLER"

UĞUR DÜNDAR’A SIĞINDIK…
Sayın Uğur Dündar,
Bizler, çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, iş ahlakı, milli servet, imar ve “her şeyi devletten bekleme” gibi alanlarda bazı “okul dışı eğitim” çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarda insanların çevreyi neden kirlettiklerini, trafik kurallarını neden çiğnediklerini, eşdeyişle, kural tanımaz davranışlarının nedenlerini araştırdık. Hesapta olmayan bazı sonuçlara da ulaştık. “Yurtta barış, dünyada barış” sloganının hayata nasıl geçirilebileceğini öğrendik.
Artık, “yurtta barış”ın, “yurdu ve milleti özden çok sevme” ilkesine sahip çıkılarak, “dünyada barış”ın, “dünyayı ve dünyalıları özden çok sevme” şeklinde, benzer bir ilkeye sahip çıkılarak gerçekleşebileceğini biliyoruz. Aynı ilkeyi, “yaradılanı severim yaradan’dan ötürü” deyişiyle benzeştirerek evrenselleştirdik.
Bu arada, “bencil varlıklar”ın, ne “yurdu ve milleti” ne de “dünyayı ve dünyalıları” “özden çok” sevemeyecekleri gerçeğinin da farkına vardık. Bu anlayıştan hareketle, “sorun bencillik; çözüm sencilik “ şeklinde bir slogan geliştirdik.
Şu var ki, çalışmalarımızı izlerken, bizleri, “herkes sizin gibi olsa” benzeri sözlerle övenlere, “iklim değişikliği”, kuraklık, susuzluk, açlık, yoksulluk, yolsuzluk gibi sorunların insanların “bencil varlıklar”, yani “sorunun parçası” oluşlarından kaynaklandığını anlattığımızda itiraz etmiyorlarsa da; kendilerinin de “sorunun parçası” olup olmadıklarını düşünmeye davet edip, bizler gibi, “çözümün parçası” olmak için çalışmalarını önerdiğimizde, “işim çok vaktim yok” mazeretin sığınıyorlar. “Sütten çıkmış ak kaşık”ı oynuyorlar.
Sayın Dündar, “Sorun bencillik; çözüm sencilik “ sloganının dünya genelinde tanıtımı konusunda yardımcı olması için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne bir mektup yazdık. Göndermek için tercüme edilmesini bekliyoruz. Geçenlerde, sizinle yapılan, Hürriyet Gazetesi Ege Ekinde, “toplumun bir kesimi açlık çekerken düğün dernek yapamazdım” başlığı altında yer alan röportajı okurken, durumu size de yazmayı, desteğinizi istemeyi, daha açık söylemek gerekirse size sığınmayı düşündük.
Saygılarımızla.
Galip BARAN
Rektör, Bilinç Üniversitesi / Turgutreis-BODRUM TEL: 0252.382 34 77-0535.844 84 76 E-posta: galipbaran@ttmail.com
WEB: http://www.turkcelil.com/-http://www.galipbaran.blogspot.com/

Hiç yorum yok: