2 Haziran 2008 Pazartesi

TÜRKİYE,
BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ
TANITIM ETKİNLİKLERİ
Turgutreis Bilinç Üniversitesi,

19 Mayıs 2008 Pazartesi günü,
Bodrumda tanıtım amaçlı iki çalışma yaptı.
Program;
İskele Meydanında yapılan kısa bir tanıtım konuşmasından sonra sigara yasağı bağlantılı bir etkinlik olarak “izmarit toplama projesi” ile başlatıldı ve Garajaltı Kavşağında yapılan “trafik terörüne son verme projesi”nin uygulaması ile sona erdi.
TANITIM ETKİNLİKLERİ PROGRAMI:
Açılış konuşması ve İzmarit toplama çalışması.
YER : İskele Meydanı
SAAT : 12:00/ 13:00 Trafik terörüne son verme projesi uygulaması
YER : Garajaltı Kavşağı
SAAT : 14: 00/ 15:00
UYGULAMA :
BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ TANITIM PROGRAMI
* Açılış “ANDIMIZ”ın okunması ile başlayacak.
* Bilinç Üniversitesi Kurucuları (Beş Silahşörler) elde izmarit toplama değnekleri (KILIÇLARI) ile “İşbirliği Sözü” verecekler:
HEPİMİZ BİRİMİZ BİRİMİZ HEPİMİZ İÇİN" diyecekler.
(Bir elde ucu çivili değnekleri diğerinde poşetle basına görüntü verilecek; Evvelce toplanmış izmaritler kavanozla teşhir edilecek) ve * “ANDIMIZ” okunacak.
ANDIMIZ
Türküm, doğruyum, çalışkanım
İlkem, Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak Yurdumu, milletimi Özümden çok sevmektir.
Ülküm, Yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk ! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe Durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.
"NE MUTLU TÜRKÜM
Bilinç Üniversitesinin kuruluşu öncesinde yapılan “okul dışı eğitim” çalışmaları kısaca açıklanacak. (Çalışma yapılan alanlar sayılacak).
* Üniversitenin Misyonu: “Yurtta Barış Dünyada Barış” olarak açıklanacak. (Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne ve Cumhurbaşkanına yazılan mektupların “KONU” ları okunacak ve mektuplar dağıtılacak) (SORUN BENCİLLİK; ÇÖZÜM SENCİLLİK sloganı dağıtılacak ve bu sloganın yaşama geçmesi durumunda BARIŞ sağlanmakla kalmayacak: “iklim değişikliği”, “kuraklık”, “açlık”, “yolsuzluk”, “yoksulluk” gibi soruların sona ereceği anlatılacak.) (Bu amaçlara ulaşabilmek için insanoğlunu yapması gerekenin “TEK ŞEY” in “Bencillik Canavarı”nın elinden kurtulmak, diğer deyişle, “nefsini denetlemek” olduğu açıklanacak)
*** NOT: Bu Program Aynen Uygulanmıştır.
AHRET SORULARI
Görülen o ki; bazıları bu ALEME sadece yiyip, içmek, gülüp, eğlenmek için; günlerini gün etmek için, bir başka deyişle, vermekten çok almak için geliyorlar…
Bazıları, EZANI duyunca camiye koşuyorlar. “Yaradan’a borçlarını” ödeme konusunda çok duyarlı davranıyorlar. Ama, toprağından beslendikleri, suyunu içtikleri, havasını soludukları bu ülkede (kamusal alanda) olup bitenle ilgilenmeyi nedense hiç düşünemiyorlar. “Bu yurdu ve sakinlerini” hiç değilse özleri (kendileri) kadar sevmeyi akıl edemiyorlar. Böylesi bir borçtan bi-haber görünüyorlar ?
NEDEN:
(a) bu ülkeyi kendi evleri sayamıyorlar?
(b) Bu ülkede yaşayanları kendi aile bireyleri olarak düşünemiyorlar? “Yaratılanları Yaratan’ın hatırı için sevme ” konusunda NEDEN bu kadar beceriksizler? Bilinç Üniversitesi Rektörlüğü Turgutreis-BODRUM
BİLİNÇLENME YASASI (*)
Biz birkaç kişi, bir zamandan beri:
(A) Aşırı tüketmiyoruz, Vergi kaçırmıyoruz, Çevreyi kirletmiyoruz, Milli servete zarar vermiyoruz, Trafik kurallarını çiğnemiyoruz, Rüşvet vermiyoruz/almıyoruz, İmar yasasına aykırı işler yapmıyoruz, İş ahlakının korunması için çaba gösteriyoruz, Sağlığa aykırı alışkanlıkları önlemek için çalışıyoruz, “Hiyerarşi bağımlılığı”ndan, bir başka deyişle, “her şeyi devletten bekleme alışkanlığı”ndan kurtulmuş BULUNUYORUZ, Eşdeyişle, KIRMIZIDA DURUYORUZ,
(B) Sayılan alanlarda KIRMIZIDA GEÇMEK isteyeni, “SOSYAL YAPTIRIM” olarak bilinen yöntemle UYARIYORUZ,
(C) Uyardıklarımıza, kendilerinin de başkalarını aynı yöntemle uyarmalarını ÖNERİYORUZ,
KIRMIZIDA DURMAK:
Her türlü yanlış, iş, davranış ve haksızlıktan, eşdeyişe, “bencilce yaşamak”tan kaçınmayı, öngören bir “ilke” dir.
SOSYAL YAPTIRIM : “Kırmızıda geçmeğe kalkışanı, anında, yüzüne karşı, utanmaktan başka bir tepki gösteremeyecek şekilde uyarmak” tır. (*) :
Bu “yasa”, bizlere
(a) nefsimizle savaşmayı öğretmiş,
(b) “sencil varlıklar” olmamızı sağlamıştır.
Galip BARAN

Hiç yorum yok: