GALİP BARAN HAKKINDA YAZILANLARDAN ALINTILAR
Sayın Galip Baran,
“Geri dönüşüm”e hazırlık amaçlı kağıt toplama çalışmalarınızda istediğiniz başarıya ulaşamayışınızın belediyeden beklediğiniz desteği alamamış oluşunuzdan kaynaklandığı anlaşılıyor. Her şeye rağmen, öncü ve örnek davranışınızı sürdürüyorsanız bu bir başarıdır ve takdire lâyıktır. (Prof. Dr. Kriton Curi / Müdür / Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü, 17.05.1995)
***
“Tek kişilik ordu”
HABİTAT’ın en yalnız sivil örgütü Turgutreis Gönüllüleri idi. Galip Baran’ın tek başına sürdürdüğü mücadele, aslında Türkiye’deki tüm emeklileri ilgilendiriyor. (Milliyet / Ayça Atikoğlu, 13.06.1996)
***
“Turguteis’te yerel HABİTAT”
Galip Baran, İstanbul’da gerçekleştirilen HABİTAT II’nin ardından, Turgutreis’te bir Yerel HABİTAT süreci başlattı. (Cumhuriyet, 15.07.1996)
***
Sayın Galip Baran, “Kırmızıda Duralım Kurallara Uyalım” şeklinde veciz bir ifadeyle başlattığınız kampanya için sizi kutlarız. Bu çalışmanızın, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şevket Ayaz tarafından da takdir edildiğinizi bilmenizi rica ederiz. Sizinle işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bilginize sunar, başarılar dileriz. (Hitay Güner/Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı, 15.09.1997)
***
Sayın Galip BARAN
Siz bu toplantıya davet etmemizin nedeni; trafik sorununa karşı duyarlık gösteren nadir kişilerden biri olmanızdır. (Zeynep Onat Öz / Beyaz Nokta Vakfı / Halkla İlişkiler Koordinatörü, 27.10.1997)
***
“Her kavşağa bir Galip”
Galip Baran, “Kırmızıda duralım kurallara uyalım” yazılı tabelâ ile kavşakları dolaşıp, yayaları uyarıyor. (Sabah, 16.12.1997)
***
“Dünyanın en zor işini yapıyorsun; insanla uğraşıyorsun”.
(Oktay Alpin / Bodrum HABİTAT Spor Kozası Kolaylaştırıcısı, Gençlik ve Yerel Siyaset Kozaları Katılımcısı, 12.03.1998)
***
“Kırmızı ışık eylemcisine gözaltı”
Taksim Meydan’ında trafik işaretlerine uyulması için elindeki dövizle vatandaşları uyarma eylemi yapan Galip Baran, polisçe gözaltına alındı. (Milliyet, 22.04.1998)
***
“Galip Dede’yi görün utanın”
Ey ahali, duyduk duymadık demeyin, Galip Dede devletin yapamadığını yapmaya soyundu.
Onu kimi deli, kimi de dikkat çekmek isteyen biri zannetti. (10.05.1998)
***
“Ankara’da bir Bodrumlu”
Bodrum’un trafik gönüllüsü Galip Baran, Ankara’nın sokaklarındaydı. O, kırmızıda durmanın ne demek olduğunu anlatmak için yollara düştü. Onun için kırmızıda durmak, toplumsal yaşamdaki tüm çarpıklıklara, kuralsızlıklara karşı durmak. (Tülin SELVİ / Günlük Haber- Ankara, 18.09.1998)
***
Muğla Emniyet Müdürlüğüne
Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesinde ikamet eden Galip BARAN, ülkemiz gündemindeki yerini halen koruyan trafik kazalarının, en aza indirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.
Çalışmalarında Sayın BARAN’a yardımcı olunmasını rica ederim. (M. Sabri Kanlıkavak / Emniyet Genel Müdür Yrd. 29.09.1998)
***
“Kırmızıda Duran Adam”
Kırmızı ışıkta durmayı “yolun durumuna göre” ayarlayanlardansanız, bu yazı tam size göre. Ama bu yazıyı okuduktan sonra da eski alışkanlığınızı sürdürecekseniz, okumakla hiç vakit kaybetmemenizi öneririz!
(Tülin Selvi/ Günlük Haber- Ankara, 16.01.1999)
***
Bodrum HABİTAT’ın renkli siması sayın Galip Baran’ı saygıyla anıyorum. Öyle başarılı insanlarımız vardır ki; biz onlara “isimsiz kahramanlar” diyoruz. İşte o insanlarımızdan birisi de, HABİTAT bağımlısı Galip Baran’dır.
Galip Baran kimi zaman izmarit toplardı. Tıpkı Federal Almanya Başbakanı Helmut Kohl’un, evinin önünü süpürdüğü gibi. Galip Baran da Almanya Başbakanı Helmut Kohl gibi örnek bir insandı. Galip bey kırmızı ışıkta durur ve beklerdi. Gerçek anlamda iyi bir insan, “iyi bir vatandaş’tı’. Onun felsefesi farklıydı. “Herkes vatandaş olur, ama yurttaş olamaz” derdi. Dilerim; ülkede ve dünyada Galip Baranlar artsın. İşte o zaman dünya yaşanabilir hale gelecektir.
(Gülveren Ertek Nasman: “İşte Hayat” ; Say Dağ. Kültür Bakanlığı ISBN 975.97102-0-X )
***
“Toplumun önde gelen sorunu bananecilik”
Bodrum HABİTAT Trafik Kozası Kolaylaştırıcısı Galip Baran, trafik sorunundan yola çıkarak “toplu yaşam ahlakı” oluşturmayı hedef alıyor. Baran, uygun yöntemle üzerine gidildiği takdirde bananeciliğin hakkından kolayca gelinebileceğini söylüyor. (Cumhuriyet, 23.03.1999)
***
“Yayalar Kırmızıya dikkat!”
Kızılay’da yayaların kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçişini farklı bir yöntemle engelleyen Galip Baran, Kızılay trafiğinin düzeninde polislere yardımcı oluyor. (Ankara Haber, 31.03.2001)
***
“Eylem Dede’den kurtuluş formülü”
Trafik canavarına dikkat çekmek için Bodrum’dan Ankara’ya yürüyen Galip Baran ekonomik krize çözüm amacıyla bir kampanya başlattı. Bu talebini Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer’e bir dilekçeyle ileten 69 yaşındaki Eylem Dede, İstanbul Ataköy’deki dairesinin yıllık kirasını devlete bağışlama kararı aldı. (Milliyet, 12.07.2001)
***
Bir açık Mektup
Sayın Galip Baran’ı çok geniş bir kitle tanır ve sever. Anadolu Gazetelerinin birinde ona milli kahraman denildiğini okumuş ve hala özenle sakladığım makalenin yazarına yürekten hak vermiştim. Galip Baran bir milli bir kahramandır. Kendisini yürekten kutluyorum. O milletin neye ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyor. Bu bilinçle ve inançla mücadele veriyor. Diyanet İşleri Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı onu dinlemeli. Zira Galip Baran haklıdır. Devlet onun dediklerini yapsa, milletin hali pür melali böyle olmaz. Dilerim çalışmaları örnek alınır. (Melahat Yılmaz, Antakya - Hatay./ www.turkcelil.com)
***
Galip Baran’ın “Türkiye’yi dış borç yükünden kurtarma kampanyası“ başlatma ve bu kampanya için “gönüllü vergi” verme başvurusu değerlendirilmiştir. Böyle bir kampanya için “yasal düzenleme” yapılması gerekmektedir. (M, Ferhat Emil / Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı / Müsteşar Yrd., 22.11.2001)
***
Sayın Galip Baran
İrade ve yorulmaz gayretlerinize hayranım. “Türkiye’yi Dış Borç Yükünden Kurtarma” raporunuz da aldım. Teklifleriniz ciddiyetle değerlendirilecek niteliktedir. Teşekkürlerimi ve en iyi dileklerimi saygılarımla sunarım. (Dr. Agâh Oktay Güner, 18.02.2002)
***
(7 Temmuz 2002 günü İstanbul’da İstiklâl caddesinde izmarit toplayan Galip Baran’ı gören Maura Riting, Baran’a hediye ettiği kitabın iç kapağına şöyle bir not düştü)
To Galip,
To a great person I just met now in Beyoğlu, doing a wonderfull job for a wonderfull city. I wish there were more like you in the country and the world. May your days be full of sunshine and your nights full of moon shine. Good luck and a big thank you.
Maura Riting, 7 th July 2002
(ÇEVİRİSİ)
Şu anda, İstanbul-Beyoğlu’nda, mükemmel bir şehirde, mükemmel bir iş yaparken tanıştığım Galib’e. Keşke bu ülkede ve bu dünyada senin gibiler daha fazla olsaydı. Günlerin, güneş ışığı ve gecelerin, ay ışığı ile dolsun. İyi şanslar ve büyük bir teşekkür.
***
Sayın Galip Baran,
Gazetelerde haberiniz çıkarsa göndereceğime söz vermiştim. Ne yazık ki çıkmamış. Bursa’da bütün uğraşılarınıza rağmen basın açıklaması yapmanıza izin vermediler. Bununla beraber, İnegöl’de Emniyet ve basından hak ettiğiniz ilgi ve yardımı görmüş olmalısınız ki, 3 yerel gazetede de haberiniz çıkmış.
Takdire layık çabalarınızın gerekli yerlere ulaşmasını ve örnek alınmasını dilerim. Türkiye’nin değişmesinin şikayet etmekten öte, duyarlığını sizin gibi tepkilerle ortaya koyan insanların çoğalmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Sizin eyleminizi AB’ye girmeye çalışan ülkemizde kafasında ve tavrında çoktan AB’li olmuş bir vatandaşın tavrı olarak görüyorum. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum, Galip Bey. ( Esin Güniçen / Bursa Yerel Gündem 21 / Halkla İlişkiler, 30.07.2002)
***
“Trafik Dede’ye teşekkür belgesi”
Bodrum Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı, Galip Baran’a teşekkür belgesi verdi. “Bıkıp usanmadan sürdürdüğü çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğiz. Onun çabaları herkese örnek olmalı” dedi. (Hürriyet, Sezer Şahindaş / Bodrum –DHA, 30.08.2002)
***
Sayın Galip Baran;
İlgi dilekçenizde mevcut binanıza açık balkonunuzu kapalı hale getirmek suretiyle yapmış olduğunuz eklentinin inşaat emsalini aşıp aşmadığının, bu imalatın yasal hale getirilip getirilemeyeceğinin bildirilmesi istenmektedir.Yapılan inceleme sözü edilen eklentinin inşaat emsalini aşmadığını göstermiştir. Bu konuyla ilgili başvurunuz örnek bir vatandaş olduğunuzu göstermektedir.
(A. Server Yazgan / Turgutreis Belediye Başkanı, 07.02.2003)
***
“Galip Baran’ı sırtımızda taşımamız lazım” (Süleyman Oğuz / Eski İzmir Emniyet Müdür Yrd. 07.05.2003)
***
Sayın Galip Baran
Türkiye’nin dış borç yükünden kurtarılmasına yönelik değerli görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. (Ali Babacan / Devlet Bakanı, 04.06.2003)
***
Sayın Galip Baran
İlgi dilekçeniz ekinde gönderdiğiniz projeleriniz program geliştirme çalışmalarında değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara verilmiştir. (Sami Önal / M. E. Bakanı a. / Eğitim-Öğretim ve Program Dairesi Başkan V., 10.03.2004)
***
Sayın Galip Baran
Gönüllü olarak üstlendiğiniz kutsal görevleriniz arasına Turgutreis Belediye Başkanlığı adaylığını da eklemeniz, bana “Sen yanmasan, ben yanmasam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizelerini hatırlattı. (Nuri Çetin Kaya / Çanakkale, 22.03.2004)
***
“İzmarit Savaşçıları”
Bodrum’dan Konya’ya gelen 72 yaşındaki Galip Baran “Trafik ve çevre sorunlarını halk ürettiğine göre halk çözmeli. Vali, Belediye Başkanı sokağa inerek ilk uygulamayı başlatmalı” dedi. (28.07.2004)
***
“Yurttaş Baran Yine Ayvalıkta”
Çevre ve trafik sorunlarını protesto eden 72 yaşındaki Galip Baran sekiz yıl önce başlattığı mücadelesini inatla devam ettiriyor. (Olay Gazetesi/ Derya Düzel / Ayvalık, 20.10.2004)
***
“Sen Bodrum için çok şeyler yaptın”. (Bodrum Garajında bir büfe işletmecisi, 10.12.2004)
***
Sayın Galip Baran
Kızılay kavşağının nizami hale getirilmesi talebiniz incelenmiş ve yaya geçidi çizgileri, bariyerleri ve sinyalizasyon ışıkları ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır. (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İrfan Kaya - Fen işleri Başkanlığı/Fen İşleri Daire Başkanı, 18.01.2004)
***
Sayın Galip Baran;
Ülkemizin içinde bulunduğu sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerileriniz ile duyarlı yaklaşımınız için teşekkür ediyor, sağlıklar diliyoruz. (Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Bican, 03.05.2005)
***
“Çılgın Türk Ankara’da”
17 yıldır bütün Türkiye’yi dolaşan Galip Baran önceki gün Kızılay Kavşağında gün boyunca “Yeşili Bekle Lütfen” ve “Sağdan Lütfen” levhalarını kullanarak karşıdan karşıya geçen yayaları uyardı. Yayaların sağdan geçişinin konulan bariyerler yüzünden mümkün olmadığını kaydeden, İstanbul Taksim’de aynı çalışmayı yaparken gözaltına alındığını hatırlatan Baran, “Trafik Kurallarına Uyalım Uymayanları Uyaralım” sloganını yaşama geçirmek için bütün sıkıntıları göze aldığını belirtti. (Sabah-Ankara, 02.03.2006)
***
“Trafik Canavarına Savaş Açtı”
Turgutreis Gönüllüleri temsilcisi Galip Baran, Muğlalı İş hanı önündeki kavşakta, her yıl olduğu gibi bu yılda elindeki “Yeşili Bekle Lütfen”, “Sağdan Liften” pankartlarıyla yayaları ve sürücüleri uyarıyor. Bu kavşakta zaman zaman trafik polisleri de görevlendirildi ancak sonuç alınamadı. (Kâzım Tokuç / Yeni Gün –Muğla, 17.06.2006)
***
Benim, Cumhurbaşkanı adayım Galip Baran
NEDEN? ;
* Yeni ve farklı bir bilinç kavramı geliştirdiği,
* “Yasa bağımlısı” ve “Atatürk Bağımlısı” olduğu,
* “Yurdu ve milleti özden çok sevme” ilkesini özümsediği,
* Sokaklarda izmarit toplayabilecek kadar olgun bir kişi olduğu,
* Yaptığı çalışmalar, “herkes senin gibi olsa” ve “senin gibilerin sayısı çoğalmalı” benzeri sözlerle değerlendirildiği,
İ Ç İ N
Seçilecek Cumhurbaşkanı "Sayın Galip Baran" ı mutlaka davet ederek, O'nunla mutlaka istişare etmeli, bilgi, deneyim ve birikimlerinden yararlanma yolunu seçmelidir. (Mustafa Nevruz SINACI / Siyaset Bilimci, Hukukçu, Araştırmacı-Yazar, 20.08.2007)
***
Sayın Galip Baran
Sizleri Cumhurbaşkanlığı Makamında görmek bizleri onurlandıracaktır. Şüphesiz ki, bu Makama en uygun kişilerin başında geliyorsunuz.Ama sistem ve sistemin bekçileri buna izin verecekler mi onu bilemiyorum. Keşke halk seçseydi ama o zaman bile kafası bulanmış, takım tutar gibi parti tutan, kraldan çok kralcı, yapılanlara söylenenlere ve tüm kötülüklere rağmen gene de bu halk aynı simaları seçerdi. Sizler bu uğurda yıllarca mücadele ettiniz Nazım Hikmet’in Kan Konuşmaz kitabından bir alıntı yaparak sözlerime son vermek istiyorum. Tüm yaşantınızın düşünceleriniz kadar iyi olması dileğimle. (Savaş Önder, 23.08.2007)
** *
Galip Baran belki onbeş, belki yirmi yıldan beri tek kuruş karşılık beklemeden hizmet etmekte. Turgutreis’ten Akyarlar’a kadar yayan yürüyerek onun bunun sahile attığı çöpleri toplayarak başladı bu işe. Sonra, tek başına Turgutreis’te atık kâğıt, karton mukavva ve benzeri atıkları toplayarak tasarrufa hizmet etti. Belediye bile kendisini ciddiye almadı. .
Bütün bunlara rağmen yılmadı. Kâğıt topluyor, elinde pankartlarla trafik kurallarını çiğneyenleri uyarıyor, belediye reislerine, valilere, kaymakamlara ve daha yüksek makamlara baş vurarak insanların artık insanlık bilincinde olmaları için korkunç bir uğraş veriyor. (Aykut Yazgan, 31.10.2007)
***
“Her Memlekete bir Galip Dede lâzım” (Nadir Yücel / Yıldız Gazetesi- Çorum, 18.08.2008)
***
“Galip Baran Azlığı”
Sayın Galip Baran,
Sadık okuyucularınızdan biriyim. Tiryakiniz de diyebilirim. Elimden geldiğince yazılarınızı www.fikiryolu.com’a Yazdığınız her yazının her kelimesi değerli bir düşünce ürünü. İyi ki varsınız. Allah sizin gibilerin eksikliğini göstermesin. Bu ara bu eksikliği hisseder gibi olduk. Günümüzde bir çok olayın temelinde yatan sorun da bu bence. Yani Galip Baran’ların azlığı… eklemeye çalışıyorum.(Oruç Yıldırım. 22.01.2009)
***
Sayın Galip Baran
TÜMOD olarak 14 Şubat 2009 tarihinde Antalya’da düzenlediğimiz “Üniversite Sorunları” konulu açık oturuma katılım konusunda gösterdiğiniz ilgi bizleri çok memnun etti. (Prof. Dr. Alpaslan Işıklı/ TÜMOD (Tüm Öğretim Elamanları Derneği) Genel Başkanı, 29.01.2009)
***
“Bakan Nimet Çubukçu’ya mektup var”
Galip Baran bana gönderdiği mektupta; çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, iş ahlakı, milli servet, imar ve her şeyi devletten bekleme gibi alanlarda başlattıkları çalışmalarda “yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi’ni özümsediklerini yazmış. Bu ilkenin yaşama geçmesi durumunda adaletin sorun olmayacağını, bu kadar çok polise, savcıya ve hâkime gerek kalmayacağını ifade etmiş. (Haber Türk/ Hasan Çömlekçi, 24.05.2009)
***
“ Bilinç Üniversitesi’nden mektup var”
Bodrum ilçesinin Turgutreis beldesinde, bundan 20 yıl önce yakılan kıvılcımın lideri Galip Baran’ın mükemmel projeleri var. Üç-beş emekli arkadaşıyla yola çıkan sanal alemde Bilinç Üniversitesi’ni kuran Galip Baran, genelde “Burası Türkiye” denilerek ifade edilen ve toplum olarak yüzümüzü kızartması gereken yasa-kural tanımazlığa karşı bir savaş içinde. (Haber Türk/ Hasan Çömlekçi, 29.06.2009)
***
Basın bildirisi
Türkiye’de yıllar geçtikçe çeşitlenen ve derinleşen toplumsal ilgisizlik olgusuyla, kendine has, renkli eylemlerle savaşan ve son dönemlerde kendini “Yasa Bağımlısı” olarak tanımlayan, Türk insanında yerleşmiş “Burası Türkiye” bağımlılığına karşı Bodrum’dan Türkiye’ye her fırsatta seslenen Galip Baran 8. Mayıs Cumartesi günü Bodrumlulara bir sunum gerçekleştirecektir.
“Burası Türkiye Bağımlılığı”na karşı verdiği savaşın “Yasa Bağımlıları”nın sayıca artmasıyla kazanılabileceğine inandığını belirten Galip Baran’ın sunumuna tüm Bodrum halkı davetlidir. (Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 07.05.2010)
***
Sayın Galip Baran
İlgi yazınızda belirtilen “Trafik terörüne son verme ve demokrasiyi tabana yayma projesi1nin ilk ve ortaöğretim okulları müfredat programlarına “ uygulama dersi” olarak konulması öneriniz şu an uygulanmakta olan öğretim programları ve ara disiplin alanları ile örtüştüğü görülmüştür. (Namık Sönmez/ M. E. Bakanı a. /T.T. Kurulu Daire Başkanı, 02.06.2010)
***
Sayın Galip Baran 19. 08 2010
“Yasa Bağımlılığı” konusunu sistematik bir biçimde araştırıp, elde ettiğiniz bilgileri paylaşmanızın, başta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel olmak üzere toplumun bu konuda bilgi sahibi olmasında son derece etkili olacağı, bu alanda çalışma yapan/yapacak olanlara ışık tutacağı değerlendirilmektedir.
Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüzce “Yasa Bağımlılığı” konusunda eğitim düzenlenmesi halinde, eğitici olarak bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak için şahsınızla iletişim kurulacaktır. (Metin Varol/ Emn. Gen. Md. Eğitim Dairesi Başkanı a./ Eğitim Dairesi Başkan Yrd., 19.08.2010)
***
Sayın Galip Baran
Projelerinizi uygulamak veya konferans vermeye yönelik teklifleriniz için ilgili birimlere başvurabilirsiniz. (Namık Sönmez/ M. E. Bakanı a. /T.T. Kurulu Daire Başkanı, 14.12.2010)
Okullarda öğrencilere çevre, trafik, vergi, rüşvet, iş ahlâkı, vb. konularında bilinç kazandırmak ve toplumsal sorumluluk bilinci oluşturma konferansı vermenizle ilgili “Valilik Oluru” ekte gönderilmiştir. (Mehmet Mersin/ Müdür a. /Milli Eğitim Şube Md., 14.12.2010)
***
Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır / Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi; Aralık 2010
“Bugün ‘Bir Deli’nin (!) Hikâyesi’ni anlatacağım. Bu ‘deli’nin adı Galip Baran…
O’na göre bütün sorunların kaynağında ‘bencillik’ var...
TUBİKOM (Turgutreis Belediyesi’ni İzleme Komitesi)’u kurmuş...
Keşke her kentte bir TUBİKOM kurulsa. Devletin kaynaklarını, holdinglere, şirketlere “peşkeş” çekenlere göz açtırılmasa...
Bu “deli” bir üniversite kurmuş… Adını “Bilinç Üniversitesi” koymuş ve kendisini kurucusu ilan etmiş…Kendisini Bilinçolog olarak tanımlıyor... “…log”lara “Hodri Meydan” diyor…
Deliliğe çok yakın olan bu adamın yaptıkları ve söyledikleri, sakın kaybettiğimiz, bizi biz yapan değerlerimiz olmasın...
***
Mehmet Dinçberk / Turgutreis Belediye Başkanı
TUBİKOM’u (Turgtreis Belediyesini İzleme Komitesi”ni) kuran, kırmızı ışıkta geçen yayaları uyaran “yasa bağımlısı” Galip Baran’ı tanıyorum.
Bu nedenle;
(a) Turgutreis Yat Limanının giriş kapılarına, yaya yolu kapatılarak, kamusal alana tecavüz edilerek trafik Yasası ihlâl edilerek, yolsuzluk yapılarak, gölgelik olarak konulmuş olan tenteleri zemine bağlayan çelik halatları ve
(b) Turgutreis Garajı karşısındaki benzinliği işleten Total Firmasının da aynı şekilde yaya yolunu işgal ederek, kamusal alana tecavüz ederek, Trafik Yasası’nı ihlâl ederek, yolsuzluk yaparak koyduğu reklam panosunu söktürdüğünü görünce hiç şaşırmadım.
“Yasa bağımlısı” Baran, Türkiye’nin, “parası olmayanın da düdük çalabildiği”, “ devletin malının deniz sayılmadığı” bir ülke olması için çalıştığını savunuyor…
Hakkında yazılanlarla ilgili dosyada okuduklarım, Türkiye’nin onun gibilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor... (17.04.2011)
***
KİM BU GALİP BARAN?
(a) Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Akif Çujurçayır’a göre; “Erdem Öğreten bir deli(!)”. (BKZ: “Yurttaşsız Demokrasi” / M. Akif Çukurçayır/ say. 299)
(b) Bazılarına göre ise; Turgutreis’in, Türkiye’nin ve bu Dünya’nın sakinlerine bu gezegende, “bundan böyle”, nasıl yaşamaları gerektiğini, onlara örnek olarak anlatmağa çalışan çılgın bir dünyalı… (19.04.2011)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder