16 Eylül 2008 Salı

GALİP BARAN / YUSUF TAHA: ELBETTE "DENIZ FENERI" BU NASIL MUSLUMANLIK BOYLE ?
(bilgi içindir)‏
Kimden: zeki kentel (zkentel@hotmail.com)
Gönderme tarihi:15 Eylül 2008 Pazartesi 20:01:04
Kime:liberal-izmirliler@googlegroups.com; galipbaran@ttmail.com
Bilgi: mustafa sınacı (gercek.demokrat@hotmail.com); arzu kök (arzu.kok@hotmail.com); Türk Celil (turkcelilmeister@gmail.com)
.ExternalClass .EC_hmmessage P {padding:0px;}
.ExternalClass body.EC_hmmessage
{font-size:10pt;font-family:Tahoma;}
SEVGILI GALİP'CİĞİM
ILAHIYATCI DEGILIM AMA GELDIGIM BU YASA KADAR OGRENDIGIM SENIN YAPTIGIN MUCADELENIN EN DIK ALASINI PEYGAMBERLER YAPMISLARDIR GUCLUNUN VE ZORBANIN YANINDA ZAYIFIN VE GUCSUZUN ESIT OLDUGUNU KENDILERINE ALLAH TAN GELEN SOZ ILE ONLAR SOYLEMISLERDIR IYI INSAN OLMAK ZORUNDASIN SONUNDA YOKSA SIKINTIYI SEN CEKECEKSIN KOTULUKLERI YAPMA IYILIKLERI YAPYALAN SOYLEMEYECEKSIN CALMAYACAKSIN HELALI HARAMI BILECEKSIN ONDEKI ARABAYI SOLLAMAYACAKSIN KIRMIZIDA GECMEYECEKSIN MALININ KIRKTA BIRINI YOKSULA VERECEKSIN SADAKA VERECEKSIN KENDINI BU DUNYADA SAHIPSIZ SANMA SENI YARATANI HER AN HER SANIYE AKLINDA TUTACAKSIN O SENI HER ZAMAN GOZETMEKTE KONTROL ETMEKTEDIR BENI KIMSE GORMEZ DEME SENI HER AN GOZETEN GOREN VARDIR INSANDA VICDAN TESEKKULU BU DENETIM KORKUSUNDANDIR POLISIN OLMADIGI YERDE CALMAK YOK TECAVUZ YOK PEYGAMBERLER INSANLARIN KOTULUKLERDEN UZAK DURMANIN IYILIKLERI YAPMANIN BILINCINI KAZANMASI ICIN ONA ZORUNLU TALIM VE TERBIYEYI OGUTLEMISTIR ISLAMIN BILINCINDE OLMAK DEMEK BILGISINDE OLMAK DEMEK DEGILDIR DOGRUNUN VE YANLISIN IYILIK VE KOTULUGUN HELAL VE HARAMIN BILINCINDE OLMAK DEMEKTIR BANA ICKININ MODERN HAYATIN BIR GEREGI OLDUGUNU SOYLEYEN AKADEMIK UNVANLI ZATIN BANA BU KONUDA FETVA VERECEK NE BILGISI VARDIR NE BILINCI VARDIR BU ZAT KIMSEYE BILINC KAZANDIRAMAZ SOFRADAN BIRAZ AC KALKACAKSIN SAGLIKLI OLURSUN EGER KOMSUN AC ISE SEN TOK OLAMAZSIN GUCUNE ZORBALIGINA GUVENEREK BASKALARINA KOTULUK YAPAMAZSIN BUNUN SENDEN HESABININ SORULACAGINI UNUTMA BUNU SORACAK TUM GUCU ELINDE BULUNDURAN BIR YARATICIYA INANACAKSIN EGER BU INANCIN ISTEDIGI BILINCE ULASAMAMISSAN SEN HER HALTI EDEBILIRSIN AMA BU SEN HITABI GALIPCIGIM ELBETTE SANA DEGIL KONUNUN OZNESI OLAN INSANA AITTIR TUM BU YAPTIGIN KOTULUKLERIN HESABININ SORULACAGI BIR GUNDE COK PISMAN OLACAKSIN AMA IS ISTEN GECMIS OLACAK BU INANCA SAHIP OLMAYAN KISININ ONUNE KIMSE GECEMEZ INANCIN OLMADIGI DUNYANIN ZENGIN ULKELERINDE INTIHAR VAKALARI YUZBIN DE 1 - 2 BIR IKI NIN UZERINDEDİR INANCIN COK AZ OLDUGU FAKAT DUNYANIN EN FAKIRLERINDEN MISIR DA INTIHARLAR MILYONDA BIR SEVIYESINDE BILE DEGILDIR GALIPCIGIM BUTUN BUNLAR BIR BILINC MESELESIDIR CAHIL GORDUGUMUZ MISIRLI NIN BILINCI EGITIMLI OKUMUS ABD LININ ISVEC LININ BILINCINDEN COK DAHA YUKSEKTIR MISIRLI DAKI VICDAN ALLAH INANCIYLA DAHA GUCLU OLMUSTUR. EGITIMIN COK GERI OLDUGU ISLAM ULKELERINDE AHLAKSIZLIK POLISIYE OLAYLAR ILERI ULKELERE GORE COK COK DAHA AZDIR BIZDE SOZ GELISI BIN ! KISIYE BIR POLIS DUSERKEN O ULKELERDE 500 ! KISIYE BIRDEN FAZLA POLIS DUSMEKTEDIR SEVGILI GALIP BUGUN TOPLUMA BU BILINCIN VERILEBILDIGI EGER VERILEBILIYORSA CAMILERDEN BASKA BIR YER DEGILDIREGER DINLEYEN VARSA SEVGI SAYGI SAGLIK ICINDE TUM MUTLULUK VE BASARI DILEKLERIMLE
ZEKI KENTEL
From: galipbaran@ttmail.comTo: liberal-izmirliler@googlegroups.com
CC: gercek.demokrat@hotmail.com; arzu.kok@hotmail.com; turkcelilmeister@gmail.comSubject: {liberal-izmirliler.48499}
Re: YUSUF TAHA ELBETTE DENIZ FENERI BU NASIL MUSLUMANLIK BOYLE ? (bilgi içindir)Date: Mon, 15 Sep 2008 14:37:26 +0300
.ExternalClass .EC_hmmessage P {padding-right:0px;padding-left:0px;padding-bottom:0px;padding-top:0px;} {font-size:10pt;font-family:Tahoma;}
Sevgili Zeki,
Mesajında söylediklerin açıksa da, ben, bilinç konusundaki bazı gerçekleri, bulgularımızı, pek çok ünlü ya da akademik ünvanlı zata olduğu gibi, sana da anlatmam/açıklamam gerekiyor. Şöyle ki:
"ISLAMIN BILINCINDE OLANLAR" şeklindeki cümlende yer alan bilinç sözcüğünü kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor.
Yıllardır devam eden "okul dıiı eğitim" çalışmalarımızda öğrendiğim şu ki; bilmek ve bilincinde olmak farklı kavramlardır. Yerinde olsam, katılır mısın bilmem ama, bu cümlede "İslamın ya da müslümanlığın ne olduğunu bilenler ya da farkında olanlar" derdim.
Bu arada bilinç sözcüğünden yapılan bir fiilin nesne almadığını da söylemeliyim. Bir başka deyişle, hiç kimse bir başkasını bilinçlendiremiyor. Bilgilendiriyor, ancak. Örneğin, okuldaki eğitim insanı bilinçlendirmiyor, bilgilendiriyor. Üniversiteler de öyle. Üniversitelerimizin, en ünlülerinin bile, işlevi bilgilendirmekten ibaret. Öyle olmasa bu kadar çok üniversite mezununun bilinçli olmaları; hiç birisinin çevreyi kirletmemesi, aşırı tüketmemesi, trafik kuralı çiğnememesi, vergi kaçırmaması gerekirdi...
Bilinç çok önemli bir kavram, bize göre. Biz, ben bilinçli miyim? Merak edenler tahkik edebilirler...
Kendi deneyimimizden yola çıkarak söylemek gerekirse, bilinçlenmek için "okul dışı eğitim" çalışmalarını yapması gerekiyor insanın. Ben ve bir kaç arkadaşım böyle bilinçlendik.
Çevre, (aşırı) tüketim, trafik, vegi v.b. konularda yaşanmakta olan sorunlara, yolsuzluklara bakılırsa bilinç konusundaki düşüncelerimize kulak verilmesi gerekir. Bu düşüncelerimiz senin mesajında ifade ettiklerinden DENIZ FENERI BU NASIL MUSLUMANLIK derken anlatmak istediğin şeylerden daha az önemli değil, bence.. İtirazın yoksa, daha da önemli, bence.
Eğer bu ülkede yaşayanlar bilinçli olsalardı ne Deniz Feneri ne de Ergenekon yaşanırdı, bence...
Sanma ki fetva veriyorum. Yukarıda sözü edilen çalışmaları yapmazdan önce ben de bilinçsizdim. "Bilinç yoksulu" bir varlıktım. "Bilgi varsılı" olmak "bilinç varsılı" olmayı sağlamıyor.
Bu gerçeği, "Bilgi Gani, Bilinç Hani" şeklinde bir özdeyişle ifade ediyoruz.
Saygılarımla.
Galip Baran
----- Original Message -----
From: zeki kentel
To: Yusuf TAHA ; turkiyehaber@yahoogroups.com ; liberal-izmirliler@googlegroups.com ; korellinin_mandolini@yahoogroups.com ; yurtsevenler@googlegroups.com ; fetih ; =?windows-1254?Q?.. : ; CTO: ; .._.. : ; CiHAN_T=DCRK_OLSUN: ..?= ; Aydinlik Gelecek ; turkishcommunity-saudiarabia@yahoogroups ; turkcutavir@googlegroups.com ; turkbirdev@yahoogroups.com ; turk_politik@yahoogroups.com
Sent: Monday, September 15, 2008 11:52 AM
Subject: {liberal-izmirliler.48489}
YUSUF TAHA ELBETTE DENIZ FENERI BU NASIL MUSLUMANLIK BOYLE ?
SEVGILI YUSUF TAHA ISLAMIN BILINCINDE OLANLAR FAKIRE FUKARAYA YARDIM ETMEK ISTEYENLER CEVRELERINDE YAKINLARINDA UYGUN KISI VE KURULUS BULAMAZLARSA ELBETTE HER ZAMAN OLDUGU GIBI YINE SADAKASINI FITRESINI ZEKATINI KURBANINI YUKUMLULUGUNUN SON KURUSUNA KADAR HIC CEKINMEDEN DENIZ FENERI VE BENZERLERINE YAPACAKTIR KIZILAY ELBETTE HERKESIN BILDIGI TANIDIGI BIR KURUMDUR BU SENEDE BU GUNDE BU RAMAZANDA DA BU BOYLE OLACAKTIR BURADA ONEMLI OLAN SAYIN YUSUF ZIYA NIN ONERISI SADAKA, FITRE, ZEKAT VE KURBANINI NEREYE VERECEGIDIR BELKI BIZ DE YENI DAHA DOGRU BIR ADRES OGRENIR ORAYA YONELIRIZ SEVGI VE SAYGILARIMLA

ZEKI KENTEL
Date: Mon, 15 Sep 2008 10:58:08 +0300
From: yusuftaha89@gmail.com
To: TURKIYEHABER@yahoogroups.com; liberal-izmirliler@googlegroups.com; korellinin_mandolini@yahoogroups.com; yurtsevenler@googlegroups.com; Fetih@yahoogroups.co.uk; cihan-turk-olsun@googlegroups.com; aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com; TurkishCommunity-SaudiArabia@yahoogroups.com; turkcutavir@googlegroups.com; turkbirdev@yahoogroups.com; turk_politik@yahoogroups.com
Subject: BU NASIL MUSLUMANLIK BOYLE ?
(İHLAS FİNANS-TSMF olayları)
Ben bu din satıcılarının DENİZ FENERİ gibi DİNCİLİK yaparak insanları soyanların iç yüzünü hepimizden çok daha iyi bildigini biliyorum. Hiç birinin Deniz FENERİNE gibi kurumlara sadaka ( 1-2 YTL bozukluk) dışında en ufak yardım yaptıgını veya İhlas FİNANS para kaptıracaklarını hiç sanmıyorum. AKP liler bilmiyorlar mı neyin ne oldugunu ? Hem de nasıl onlar sadece ister. Daha cogunu. İhlas kimlerin parasini carptı.
Birinci grup; siradan dindar ve masun insanların.
İkinci grup ise ; yüksek faiz beklentisi olanlar. İnanilmaz faiz veriyordu. Bir Allahın kulu devlet görevlisi de el koymadi. Bir yanda Ciller deh dedi diger yanda Bahceli ve Ecevit.
Bu yüksek faizi Kuveyt Türk, Al-Baraka- Anadolu Finans, Family Finans ta izledi. Özellikle Ecevit-Bahceli TSMF nin el koymasi gerekirken büyük çöküş olur. Zincirleme felaket olur diye bunlar el koymadılar. Çünkü sadece masa sandalye var. Bu Yüksek FAİZ getirisi, Düşük faizli JPY kredileri ANADOLU is adamlarına cazip gelmişti. Normal bankaların yapamadığı bunlar yaptı.. 2001 de Kur krizi patlayınca .....
Diğer bankalar batarken bu kurumlara bir şey yapılmadı. ÇÜNKÜ BUNLAR DA SADECE MASA -SANDALYE. Hangi GRUPLAR batırıldı. MAL ve VARLIKLARI büyük olanlar. Family Finans ÜLKER in diyebilir miydininiz ? İHLAS FİNANS kimin çıktı ? ŞÖFÜRÜN. Hem de kurulustan bu yana. 700 milyon dolar batırdılar.
Oysa İHLAS TA ÖREN in görünmemesine rağmen PARALAR kime gidiyor.. vatandaşın parasını Yüksek faizli TL mevduat olarak topla. Bunu grup şirketlerine binde 1 oran ile Japon Yeni kredi olarak grup şirketlerine ver. Bosalt.
Hiç bir İHLAS holding kurulusuna el konuldu mu ? Hayır. İHLAS KONUTLARI, ya ortaklı oldukları MAGAZA zincirlerine hayır ? v.s. Hayır Hayır ? İflas dairesi bile İHLAS Finans için geçerli. Gidin masa sandalye yi toplayin.
Kimler batırıldı ? Evet hiç biri ak kaşık degildi. Ama mal ve mülkleri olan veya Japonya, Cin, RUS sermayesini çekecek ortaklıklar kuracak YERLİ bankalar batırıldı.
YANİ BORCLARININ KARŞILIĞI TAHSİLATI OLANLAR. YA DA KENTBANK gibi CİN -RUS bankaları ile FLÖRT ETME terbiyesizligini gösterenler. Bakın Japon-Cin-Rus-ALMAN bankaları giremiyor. Ama ABD eksenli Yunan bankaları dahi girebiliyor.
Uzan diyoruz degil mi ? Bu da bir BALON du. Evet PİS bir gruptu. Ama varliklari olan TELSİM BORCLARINI üç kat karşıladı. TSMF AKP yönetiminde ne yaptı ? UZAN pisliktir ama Sezarın hakkı SEZAR a. Kimsenin almadığı dönemde TELSİM yatırımı yaptılar. SABANCI çok mu temiz.
TELSİM TSMF ye geçince NE OLDU ? Bakın ufak bir ÖRNEK ? Financial OFFICER alınır TELSİM.
120 000 dolar aylık ile. Kim bu adam ? Uluslar arasi muhasebeyi dahi bilmeyen, 28 yasinda bir işletme mezunu. Tek vasfı AKP li olması.
Bunun gibi yüzlerce kadro var. VODAFONE satılırken 2009 Aralık ayına kadar işten çıkarılamaz maddesi konuldu. Görev yeri değişti pek tabi ki. Ama maaş gidiyor. Bankamatik memuru veya bütün gün ofisinden başka işlerin takibini yapıyor. Atılınca da alacagı tazminat ne tazminat.
Bunun gibi yüzlerce binlerce Yönetim kurulu üyeleri, adı sanı belli olmayan binlerce pozisyon oluşturuldu. Her birine milyonlarca dolarlık bütceler. TELSİM bosaltıldı. 8 milyar dolarlık şirket 3.5 milyar dolara gitti. Uzanın borclarının 4 katı para tahsil edildi.
İki yıl sonra Finansbank ( Demirbank ın dörtte biri bile etmez ) altı katı fiyata gider. Bunun dışında bu gruplar yurt dışı kaynaklarca sürekli kollanıyor.
AKP öyle bir dönem de iktidar yapıldı ki ? Bunun başlıca sorumlusu Deniz BAYKAL dır. Ama o da Küresel BASKI , GELEN BOP PROJESİ karşısında dayanamadı. O da o makamda ABD sayesinde oturuyor.
Deniz Fenerine yardım yapanların büyük bir çocugunluğu iste reklamları afisleri. Ben dahi etkilenmiştim. Şu memleketinizde bir çocuk okutun olayında ben dahi etkilendim. Burada yazı yazan Zeki bey gibi hic bir AKP linin , Deniz Feneri savunucusunun ben 50 ytl den fazla bağış yaptığına inanmiyorum.
Onların derdi SOYACAKLARI , DOLANDIRACAKLARI bu sayede RANT dağıtacakları insanların sayısının azalması.
AKP tamamen YOKSULLUK EKONOMİSİ olusturmakta. Artık hep isteyen var. Eski VERENLER yok. Görecegiz şimdi nereden alarak verecekler. Deniz FENERİNE yardım yapanlar AKP li olmayan sıradan müslümanlardı. Veya ÜSKÜDAR da belediye gidiyor. Mesela konut almış basit bir işlemi var.İşlem hızlansın diye DENİZ FENERİNE gönderilirdi. Pek çok kişi bunu yardım diye susardı. Ama artık RÜŞVET oldugunu görüyorlar.
Şimdi kafalarında ciddi ışıkları oluştu.
Saygılarımla

Hiç yorum yok: